What does true wealth look like? Is it simply money…
Or something more?

Vermogen wordt vaak geassocieerd met rijkdom, veel succes en grote huizen. Iets wat enkel voor sommigen onder ons is weggelegd. Want in onze maatschappij waarin we leren om te werken en werken om te kunnen leven, is het simpelweg niet mogelijk dat iedereen rijk is. Toch?

Wel als je die rijkdom anders gaat definiëren. Als het niet langer gaat om bezit, maar om het hebben van meer vrijheid. En je theoretisch gezien vrij bent om te doen wat je maar wilt, wanneer je maar wilt. Het enige minpuntje is dat ook zo’n leven nog steeds geld kost…

Wil je meer vrijheid? Of een rijker leven? Dan moet je dus meer geld verdienen met iets wat je al enorm leuk vind. Supertof natuurlijk, maar kleine kans dat dit voor jou het geval is. Of beginnen met sparen en investeren om je geld steeds meer voor je te laten werken. Net zolang totdat je genoeg hebt om jezelf financieel onafhankelijk te noemen.

Die laatste optie, is de manier waarop wij het zelf gedaan hebben. Tot nu toe. Want met veel moeite geld opzij leggen en investeren om vervolgens pas jaren later daar echt profijt van te hebben, klinkt steeds minder aantrekkelijk. Wat als het nou allebei kan? Als je kan doen wat je wilt, daarmee je geld verdienen en meer tijd overhoud? En wat betekent die vrijheid dan?

Voor mij is dat in ieder geval niet te veel willen inleveren. Je tijd en geld inruilen voor dingen en ervaringen die waardevol voor je zijn. En aan veel dingen bouwen samen met andere mensen. Klinkt nog een beetje vaag, voor iedereen zal dit wat anders betekenen. En alles waar ik mee bezig ben, over nadenk of onderdeel is van deze zoektocht wil ik graag delen met anderen.

Waarom financieel vrij zijn?

We zijn over het algemeen een gelukkig volk. In Nederland hebben we het zo slecht nog niet. Toch moet ik, met een baan, tot mijn 71ste blijven werken om met pensioen te kunnen gaan. Omdat het huidige systeem er anders aan onderdoor gaat. En daar had ik niet zo’n zin in.

Nu, op mijn 31ste, ben ik al bijna 5 jaar bezig met investeren. Eerst in aandelen, inmiddels in vastgoed. Dit doe ik samen met mijn man, die iets meer risico durft te pakken dan ik en we elkaar in aanvullen en uitdagen.

Gaandeweg zijn we steeds bewuster omgegaan met waar we ons geld EN onze tijd aan besteden. Ik heb enorm veel geleerd over hoe je verder kan komen in het leven, over hoe je nu al de leuke dingen kan creëren voor jezelf zonder daar iets voor op te geven. En hoe je jezelf mentaal sterker maakt voor de minder leuke dingen, die soms net zo vaak voorkomen.

Ik wil met volle teugen van het leven kunnen genieten, de leuke en de minder leuke dingen meemaken. Maar vooral erg bewust zijn van wat zich op dit moment afspeelt, in plaats van later.

Alles wat we doen, leren en ontdekken lees je hier, op the next wealth, weer terug. Mocht je vragen, opmerkingen, tips hebben. Een samenwerking aan willen gaan of iets anders willen delen. Neem dan contact met me op.