De start van een nieuwe blog

En er zijn er al zoveel. 

Sinds ik 3 jaar geleden geïntroduceerd werd met de wereld van FIRE, oftewel Financial Independence, Retire Early kende ik geen een Nederlandstalige blog over dit onderwerp. Dus starte ik er een in het Engels, want die zou dan toch wel beter gelezen worden… 

Think again. Als je op een gegeven moment niet meer de connectie voelt met waar je over schrijft (en je zelfs geheel stopt met schrijven) komen die mensen echt niet meer uit zichzelf kijken hoe het met je blog gaat. 

Drie jaar later, en de FIRE-community is uitgegroeid tot zo’n 400 leden die met elkaar in contact staan. Via een slack-group wel te verstaan. Daarnaast is de beweging al vaker in het nieuws verschenen, waarbij Mr. FOB volgens mij de meeste nieuws artikelen op zijn naam heeft staan. Daarnaast zijn er in de tussentijd al vele andere blogs verschenen.

En nu dus ook deze: The Next Wealth

Een blog over het creëren van vermogen, en een stukje vrijheid op mijn eigen manier. Over niet willen conformeren aan de standaard, zonder dat je eigenlijk weet wat je nu echt wilt. 

Een kleine en persoonlijke zoektocht naar echte rijkdom in het leven.

Een rijker leven

Vijf jaar geleden kocht ik mijn eerste aandeel. Daarna volgden er nog een paar, wat uitgroeide tot een redelijk portfolio. Totdat een paar jaar later alles in één keer werd verkocht om in vastgoed te stappen.

In de tussentijd leerde ik het concept van financiële onafhankelijkheid kennen. Waarbij je spaarzamer door het leven gaat en je geld investeert voor de lange termijn. Met maar als uiteindelijke doel: meer vrijheid.
Waarbij je niet langer afhankelijk bent van een vast inkomen, en je de 9 tot 5 mentaliteit langzaam aan kan loslaten. Zeker als je niet door wilt blijven werken tot je 71e levensjaar, zoals in mijn geval, kan dat erg handig zijn.

Het hebben van een vermogen of passief inkomen helpt je om die vrijheid te creëren, maar maakt je niet per definitie gelukkiger.

Stoppen met werken omdat je veel geld hebt is niet mijn ultieme droom. Als je gewoon leuke dingen kan doen, of dit nu je werk is of niet, dan is geld een bijproduct.

Ondanks wat je misschien denkt gaat financiële onafhankelijkheid, of FIRE, om meer dan alleen geld en vermogen opbouwen. Het gaat om een bepaald bewustzijn van hoe we leven, om welke keuzes je maakt. Niet alleen om wat je met je geld doet, maar ook wat je met je tijd doet. En daarin elke dag een beetje beter worden.

Een (financieel) bewust leven

Ik heb het afgelopen half jaar lopen nadenken waarover ik op deze nieuwe blog zou gaan schrijven. Met als resultaat dat ik het vooral aan het uitstellen was.

In die periode kwam regelmatig de vraag op: wil ik dit wil echt?

Hoe vaker ik hier over nadacht, hoe meer ik de motivatie kreeg om er ook echt mee door te zetten. Dus doe ik het maar gewoon. Hoe deze blog zich verder ontwikkelt zal zich dan vanzelf wel vormen. De rode draad zal altijd gaan over een (financieel) bewust leven. Of althans, mijn versie daarvan.

Als bewuste DINK’ers (Dual Income, No Kids), onze niet genoegen nemen met minder mentaliteit en onze drijfveer om het beste uit ons leven te halen zijn wij mogelijk net iets anders dan de gemiddelde FIRE aanhanger.

Maar daar zal je misschien nog wel achter komen…


Vorige

Een kwestie van de juiste prioriteiten

Volgende

Een paar maanden verder…

  1. Fijn je weer te lezen! Tot volgende week 😀

  2. Hoeeraaaa. Lang geleden vertelde je het al aan me, maar daar is de blog dan eindelijk. Succes met de nieuwe blog!

  3. Cleo

    Fijn dat je weer schrijft! Ben net ook weer opgedoken na het afronden van mijn boek. Heel benieuwd naar jullie plannen.

  4. Leuk en interessant om te lezen! Financiële onafhankelijkheid gaat inderdaad zoveel verder dan alleen geld. Het gaat om vrijheid. Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén